Un model original de balustrada care se poate adapta foarte bine atat la interior, cat si la exterior, este cel al balustradelor cu cabluri din inox.
Sistemul modular de balustrade cu cabluri de inox este extrem de simplu de montat si se potriveste perfect in orice ambient.
Conceput initial pentru domeniul naval, acest sistem de balustrade a ajuns foarte repede sa fie cea mai frecventa alegere in decorarea ambientelor arhitecturale moderne.
Inovatoarele cabluri din inox ofera posibilitati nebanuite in proiectarea incaperiilor, caselor sau a fatadelor.
In viata de zi cu zi cablurile din inox sunt folosite in diferite scopuri, dar fara a ne atrage atentia asupra lor intrun mod anume. Dar la ridicari, sustineri sau tractari cablurile din inox sunt de mare folos. In domeniul constructiilor la ridicarea cu macarale sau la ascensoare, fara cabluri lucrurile ar deveni mai complicate.
Aproape toate podurile imense din lume sunt sustinute cu astfel de cabluri puternice sau acoperisurile stadioanelor renumite (de exemplu: Allianz-Arena München) si alte componente mari din constructii sant ancorate in acest fel.
Dar sunt unele domenii unde cablurile din inox sunt folosite ca obiecte de design. Posibilitatile diferite pentru a utiliza aceasta piese delicate din otel ofera multe avantaje in arhitectura. Aceste cabluri ofera arhitectului multe posibilitati in proiectare – de aici si numele de “cabluri arhitecturale”.
La proiectarea unei inverziri de fatada trebuie luata in considerare si rezistenta structurii. Influenta greutatiilor, ca greutatea proprie a plantei, zapada, gheata, apa, forta vantului apasa pe structura, de aceea o structura din cabluri din inox sunt mult mai sigure si rezistente la intemperii.
Cablurile arhitecturale sunt utilizate multilateral, cum ar fi amenajari exterioare, balustrade, amenajari interioare, ecologizarea fatadelor, magazine, expozitii, muzee, fatade din sticla, rafturi, iluminat sau compartimentarea incaperilor.
Cum se monteaza?
Daca folositi cablu de 4 mm va recomandam conectorul CM4. Cablul se prinde in conector in partea cu cele 3 suruburi de M5. Prin strangerea celor 3 suruburi cu un imbus cablul va ramane blocat in conector.
In partea opusa cablului conectorul are un filet interior de M6 unde se adauga o tija filetetata de M6, o ancora conexpand de M6 pentru prinderea in betorn iar pentru prinderea in lemn de foloseste un prezon de M6
1 Comentari:
Bună ziua...Mă interesează un sistem de cabluri inox pentru a pune i perdea din cabluri pe verticală între două scări....
Urcă 2 etaje...
Puteți să-mi vindeți componentele ??nu doar cablul....?
Lasa un comentariu